fbpx

Школа за чужди езици в кв.Бъкстон

Търся си добър учител по чужд език или школа за чужди езици в кв.Бъкстон


Школа за чужди езици в кв.Бъкстон. Развиваме се онлайн и вече се преподават няколко чужди езика като Английски, Немски, Испански и Руски език.

Вижте нашите годишни програми и ценови предложения.

Даваме безплатна консултация и тест за определяне на нивото. Подходящо е както за възрастни така и за деца и ученици. Много сме гъвкави. Преподаваме на групи и индивидуално, изцяло онлайн.

Последвайте ни във Фейсбук!


Как да започнете да изучавате чужд език и да избегнете разочарование


Пътят на хиляда ри започва с първата стъпка.

Лао Дзъ

Школа за чужди езици в кв.Бъкстон
Школа за чужди езици в кв.Бъкстон


Често пъти за ученик, особено за възрастен, изучаването на нов език може да изглежда поразително или поне много трудна и отнемаща време задача. Когато тепърва започваме да откриваме нов език и сме изправени пред множество неразбираеми правила, е много лесно да загубите доверие и да напуснете класовете.

Какво може да помогне в такава ситуация? Как можете да научите английски, немски, френски – или какъвто и да е език – и да не се чувствате толкова безпомощни през първите си седмици в училище? За това е нашата статия.

Личен интерес


Това може да изглежда очевидно, но често учениците нямат силен стимул да учат. Задайте си въпрос – защо вие лично научавате езика? Защото това ще ви помогне да изградите по-добра кариера. Защото имате възможност да се преместите на място, за което сте мечтали цял живот.

Защото това е родният език на вашата приятелка. Просто за забавление. Дори тази най-проста мотивация може да даде сила за преодоляване на първите, най-трудните стъпки.

Най-добрата школа за чужди езици в кв.Бъкстон – София

Трябва да се интересувате лично от познаването на езика добре. Трябва да е много важно, или дори по-добре – спешно необходимо. Летите ли до Тайван, за да оглавите клон на вашата фирма там? Идеално. Отиваш в САЩ да учиш и не можеш да свържеш няколко думи на английски?

Глоба. Според много полиглоти методът на пълно потапяне дава най-добри резултати. Докато изучавате език в чужбина, ще трябва да го използвате както в клас, така и в ежедневието. Всяко просто действие ще се превърне в истинско предизвикателство.

Да, отначало ще ви се струва, че сте попаднали зад вражеските линии с въоръжена клечка за зъби, може да се чувствате самотни, защото не можете да общувате правилно с хората. Но това чувство скоро ще отмине

Резултати


Всички тези ежедневни трудности, които в началото изглеждаха непреодолими, скоро ще станат толкова естествени, колкото в родната им страна. Отиването до магазина или прането скоро ще стане бриз, тъй като в такива ситуации говорителят трябва да използва същите прости фрази. В резултат на това комуникацията на живо скоро ще се превърне в източник на голямо удоволствие и ще се превърне в стимул за по-нататъшно обучение.

Вие просто се учите


Колко често хората отварят многотомна граматическа книга и си въобразяват, че изучаването й е някакво жестоко наказание. Само чуйте колко ужасен е чешкият език: той има цели седем склонения (номинативно, генитивно, дателно и т.н.), има непроизносими думи и изречения без гласни (докато подсказвате „Prdkrtskrzdrn, zprvzhlthrstzrn“ – „Къртицата се прокрадна през тревата, първо поглъщане на шепа зърна „), странни редове над буквите, объркващ ред от думи, три вида … ужас!

Най-доброто решение за първи път би било просто да си затворим очите за всички тези трудности. Много по-лесно е да научите основите на даден език и след това да се справите с неговите тънкости.

Ако сте перфекционист, след шест месеца може да успеете да произнесете всички фрази, които сте научили, без нито една грешка. Но през всичките тези шест месеца бяхте неактивни и бихте могли да пропуснете уникалната възможност да общувате с превозвача.

Но в крайна сметка в крайна сметка езикът се преподава точно за това – не заради безупречната граматика, обеми от правила и лексика. Това е средство за комуникация между хората! В най-лошия случай просто казвате нещо нередно. Отпуснете се и се забавлявайте.

Просто е с школа за чужди езици в кв.Бъкстон


Вместо да се сплашвате, както в чешкия пример, опитайте се да намерите нещо на езика, което може да ви помогне. Ако изучавате някой от европейските езици, радвайте се, защото вече знаете огромна част от речника: прелистете всяка книга на испански – със сигурност ще срещнете много познати думи: elalfabeto, lafamilia и много други.

Понякога, дори и на напълно непознат език, можете да познаете превода на цели изречения. Ако решите да вземете някой от славянските езици, не е нужно да научавате статиите. Немският е фонетичен език и когато видите изписването на немска дума, обикновено можете да я произнесете, а когато я чуете, обикновено можете да я напишете.

Всеки език, дори йероглифичен, съдържа определени улики, които могат значително да опростят неговото обучение. И колкото повече езици вече знаете, толкова по-лесно ще научите следващия. Вижте, не е толкова трудно, колкото изглеждаше в началото!

Общувайте


По-горе беше казано, че най-добрите резултати са възможни само с метода на пълно потапяне. Но какво, ако по някаква причина не можете да отидете да учите в чужбина?

Като цяло, дори и въпреки това, имате почти неограничени ресурси за изучаване на чужд език. Интернет епохата донесе на наше разположение милиони страници с класики, музика, филми, радио и подкасти от цял ​​свят. Намерете това, което ви интересува.

Потърсете думи и фрази, които са ви необходими и искате да знаете. Не чакайте някой да ви запознае с езика или да ви каже какво да правите. Открийте езика за себе си, както го прави едно растящо дете. На многобройни форуми можете да общувате с чужденци, колкото искате. Говорете и пишете, когато ви се иска. Упражнявайте уменията си постоянно.

Слухово възприятие


Владеенето на езика традиционно се разделя на четене, писане, говорене и слушане. Обикновено учениците прекарват най-много време, практикувайки говорене. Възможно е да се пишат и четат доста сложни текстове, но филмите и песните често заливат ученика с лавина от информация „в реално време“.

Това причинява голямо раздразнение и води до съмнение в себе си. Да, няма да разберете много от чутото. Но трябва да е така. Уловете основните идеи, ключови думи и звуци. Не е нужно да размишлявате върху всяко изречение, което чуете. Всичко, което можете да направите с това, е да пропуснете следващото.

Гледайте филми със субтитри, за да започнете. Запишете интересни фрази. Ако сте напълно начинаещ, опитайте се да вземете ключовите думи и да разчитате на картината. Продължавайте да говорите и слушате и скоро дори тази бариера ще падне.

Без жертви!


Няма смисъл да се отнасяме към ученето като към състезание с времето. Езиците са практически живи същества, които понякога с желание си позволяват да бъдат опитомени, а понякога се противопоставят на това „и четирите“. Но колкото и да е трудно, не забравяйте: вие вървите напред.

Не потушавайте ентусиазма и силата си, като се сравнявате с другите или се чудите защо отнема толкова много време. Ако сте уморени, направете си почивка. Отделете време не само за учене, но и за релаксация.

С напредването напред ще се чувствате все по-комфортно в новата езикова среда. Скоро ще откриете, че сте се превърнали от натрапник в член на ново семейство. Просто продължете и се забавлявайте!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *