fbpx

Школа за чужди езици в Благоевград

Търся си добър учител по чужд език или школа за чужди езици в Благоевград


Школа за чужди езици в Благоевград. Развиваме се онлайн и вече се преподават няколко чужди езика като Английски, Немски, Испански и Руски език.

Вижте нашите годишни програми и ценови предложения.

Даваме безплатна консултация и тест за определяне на нивото. Подходящо е както за възрастни така и за деца и ученици. Много сме гъвкави. Преподаваме на групи и индивидуално, изцяло онлайн.

Последвайте ни във Фейсбук!

Как да науча чужд език за 90 дни с школа за чужди езици в Благоевград

Школа за чужди езици в Благоевград
Школа за чужди езици в Благоевград

Ако говорите с човек на език, който той разбира, вие говорите с неговия ум. Ако говорите на родния му език, говорите на сърцето му.

Нелсън Мандела

Ученето на чужд език е отлично упражнение за мозъка, подобрява когнитивните способности, позволява ви да се концентрирате по-добре върху задачите и да се предпазите от външни стимули и е профилактика на болестта на Алцхаймер.

Но всички сме заети хора и стандартните условия за изучаване на чужд език (4-5 години) не ни устройват. Темпът на живот се е ускорил, а всичко останало се е ускорило. И се появиха огромен брой методи, които ви позволяват да се справите с тази задача за 3 месеца.

В публикация за гост на Zen Habits, Maneesh Sethi, автор на блога Hack The System, споделя своята техника.

Учи чужди езици в продължение на четири години и сега говори английски, италиански, испански, португалски и немски. На Маниш му отне 3 месеца, за да научи италиански, 2 месеца да научи испански и около 3 седмици, за да научи португалски.

Уроци по английски език Благоевград

Маниш Сети вярва, че за успешното и бързо усвояване на чужд език, на първо място, трябва да промените подхода – да станете активен ученик, който не просто си позволява да бъде обучаван, а участва в процеса и постоянно задава въпроси.

Единственото „но“ в тази система: за да научиш нов език за 90 дни, трябва да отделяш поне 3-4 часа всеки ден за учене и поне първия месец да учиш с учител. Ако нямате тази възможност, тогава сроковете се разтягат, но в същото време все още има много по-малко от стандартните условия за изучаване на езици.

Стратегии за обучение


Намерете правилните ресурси. Учебници по граматика, филми, книги и програми за запаметяване на думи.
Наемете учител. За поне един месец. Упражнението за 4 часа на ден се препоръчва, но не се изисква.
Опитайте се да говорите и да мислите на езика, който изучавате.

Упражнявайте се с лексика всеки ден.
Намерете приятели, които говорят този език. Идеално е, ако те са носители на целевия език.

Частни уроци по немски език Благоевград


Това е период на интензивно изучаване на езици и работа с преподавател. Според Маниш груповите занимания са релаксиращи и ви позволяват да бъдете мързеливи. Индивидуалният урок с учител стимулира изучаването на езици и ви поддържа в добра форма през цялото време. Трябва да научите 30 нови думи всеки ден.

Защо точно 30? Защото след 90 дни ще знаете езика с около 80% и вашият речник (малко под 3000 думи) ще бъде напълно достатъчен за плавна комуникация.

Втори месец


След първия интензивен месец на обучение вече сте напълно способни да общувате с носители на езика. В крайна сметка именно комуникацията, а не изпълнението на задачи от учебника, ни позволява да запомняме добре нови думи и фрази.

Идеалното би било да посетите страната, чийто език изучавате. Но мисля, че ако това не е възможно, посещението на разговорните клубове ще бъде достатъчно.

Уроци по немски език в група Благоевград


През третия месец очакваното ниво на езика ви трябва да е достатъчно за гледане на филми и четене на книги. В този случай трябва да научите 30 нови думи всеки ден през целия период.


Маниш също смята, че ако нямате партньор, би било чудесно да намерите партньор, който е носител на езика. Веднъж срещна мъж (американец), който говореше свободно руски. Маниш попита колко време му отне да научи този сложен език. На което той отговори: „Две съпруги“.

Полезни ресурси


А сега за най-важното: ресурсите и приложенията, които ще ви помогнат да свършите работата.

Програми
Можете да използвате специални приложения за запаметяване на думи. Ако предпочитате устройства на Apple, тогава приложението Genius може да ви бъде полезно .

Приложението подбира въпроси или думи внимателно, използвайки метода на раздалеченото повторение. Колкото по-често допускате грешки, толкова по-често програмата ще ви задава въпроси. Manish препоръчва програмата да предложи дума на родния ви език, която трябва да бъде преведена на чужд.

Изберете школа за чужди езици в Благоевград

Тогава ще се запомни по-добре, защото винаги е по-трудно да се преведе от родния ви език на чужд. И ние не търсим лесни начини.

За потребителите на компютър се препоръчва програмата Anki , която ви позволява не само да научите чужд език, но и да се подготвите за различни изпити.

Речници за учене на чужд език


В допълнение към познатия Google Translate, WordReference.com (за работа с повечето романски езици) и dict.cc (за изучаване на немски език) могат да бъдат полезни .

Ресурси за разговори


За разговорна практика вижте The Mixxer , ресурс, който ви позволява да намерите хора, с които да разговаряте по Skype.

Уроци по английски език в група Благоевград

Бих искал да добавя няколко думи от себе си. Напълно разбирам, че такъв насилствен метод за изучаване на чужд език не е достъпен за мнозина. И все пак, 4 часа часове всеки ден в продължение на месец за мнозина са много по-скъпи от месечните разходи на преподавател.

За съжаление не можем да заредим софтуерен пакет с езици директно в мозъка. Но ако учите с учител поне два или три пъти седмично, попълвате речника си с 30 нови думи всеки ден, четете книги, гледате филми и се опитвате да мислите на целевия език, тогава определено трябва да успеете. И разбира се, говорете, говорете и говорете навсякъде, където се появи възможност.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *