fbpx

Школа за чужди езици в Габрово

Търсите добър учител по чужд език или школа за чужди езици в Габрово

Школа за чужди езици в Габрово. Развиваме се онлайн и вече се преподават няколко чужди езика като Английски, Немски, Испански и Руски език.

Вижте нашите годишни програми и ценови предложения.

Даваме безплатна консултация и тест за определяне на нивото. Подходящо е както за възрастни така и за деца и ученици. Много сме гъвкави. Преподаваме на групи и индивидуално, изцяло онлайн.

7 Мита, които Ви пречат да научите чужд език с школа за чужди езици в Габрово

Нека да видим в какви случаи аргументите „против“ са просто оправдания и стереотипи, които работят срещу вас.

Школа за чужди езици в Габрово
Школа за чужди езици в Габрово

Мит номер 1. Нямам способности за чужди езици


„Езиците са по-добри за хуманитарните науки“, „Всичко е свързано с мисленето“. Може би се нуждаете от някаква суперсила? Има ли специална склонност към генетично езици?

Ако всичко беше така, никога нямаше да научите родния си език, а жителите на страни с няколко държавни езика пак щяха да имат проблеми в комуникацията. Ако нещо не се получи за първи път, опитайте да промените подхода си: намерете нови методи за изучаване на езици, друг учител, помолете успешните хора да споделят своя опит в тази област, правете по малко всеки ден, вместо да провеждате изтощителен маратон веднъж седмично.

Накрая се запитайте: защо наистина имате нужда от тази реч? Истинската мотивация е плюс сто към успеха!

Мит номер 2. Твърде късно е да научите език


„Всичко е по-лесно за децата“, „Трябваше да се науча в училище“, „След 25 години всичко е безполезно“ … Казват, колкото по-млад е човек, толкова по-естествен е процесът на изучаване на езика за него. Всъщност децата учат родния си език, без дори да се замислят.

И докато възрастта има значение (всеки етап от развитието на детето е най-подходящ за придобиване на определени умения, включително езикови умения), той все още не е основният фактор. Несъмнените предимства на хората в зряла възраст са самоорганизацията, мотивацията, способността да виждат логически връзки, структурният подход, познаването на техните слаби и силни страни.

В резултат на това е по-лесно да обобщавате информация, да установявате семантични връзки и да разбирате граматиката. Освен това в процеса на обучение децата имат краткосрочна памет, докато възрастните имат дългосрочна памет, така че знанията са фиксирани за дълго време.


Учените са установили, че с възрастта човек започва да образува неврони, отговорни за езиковите способности от най-високо ниво, тоест способността да учи не реално намалява с годините, а напротив! Между другото, първите, които заговориха за епохата на „лингвистичния гений“, изобщо не бяха учени, а писателят Корней Чуковски в книгата „От двама до пет“.

Мит номер 3. Прекалено е трудно, трудно и скучно.


А също и „пот, кръв и сълзи“. Натъпкване. Четене на глас. Дебели речници и страшни учебници.
Ние дори не знаем какво да кажем на това. Съвременните учебници са структурирани по такъв начин, че да използват възможно най-много различни техники и като цяло да бъдат само спомагателен инструмент – всичко това в интерес на учениците.

Забавни образователни игри се предлагат не само за деца, но добрият учител организира процеса, така че за минимум време да научите максимума полезна информация, а не да ви кара да работите в името на степенуването или зачервяването поради грешки.

Да не говорим, домашното ви може да бъде видео, аудио подкасти, оригинална фантастика, онлайн викторини и игри. Стар подход или вълнуващи мисии – изборът е ваш.

Мит номер 4. Само потапяне в чуждоезична среда!


В противен случай вашият английски ще бъде „фалшив“. Просто наблюдение: колко хора около вас знаят добър английски? И кой от тях го е учил в чужбина или е живял дълго време в англоговоряща държава? Обзалагаме се, че пропорцията няма да бъде в полза на „чужденците“.

Ако през 2016 г. не отидете в чуждоезична среда, тя отива при вас: кореспонденция с приятели от други държави, английски чрез Skype, каучсърфинг – всичко това ще ви позволи да общувате и да научите за чуждата култура от първа ръка.


Разбира се, практиката с носители на езика и езиков лагер в Англия само ще ви бъдат от полза, но ако пътуването в чужбина е вашата основна цел, тогава трябва да помислите кой е вашият приоритет: познаване на езика или емиграция. Започнете с най-важното.

И още един факт: от 70-те години на миналия век много имигранти от Съветския съюз са се установили в Ню Йорк, Брайтън Бийч, но някои от тях все още не говорят английски на високо ниво. Ще смеем да предположим, че това пряко влияе върху качеството и интереса на техния живот.

Мит номер 5. Ще науча, когато се преместя на постоянно местожителство


Най-вероятно всъщност ще научите езика – просто трябва да го направите, ако искате да асимилирате. И най-вероятно това ще бъде свързано със сериозен стрес. Шоковата терапия може да работи, но може би е по-добре да се научите да плувате малко, отколкото да се опитвате да гребете при първото хвърляне във водата?

Гарантираме, че в чужбина ще имате милион важни неща, които да ви отвлекат от обучението. И разбира се, малко държави ще издадат виза, без първо да получат гаранции (например резултатите от международен изпит), че знаете езика поне на ниво оцеляване.

Мит номер 6. Основното нещо е да достигнете средното ниво


Много от тях са останали на средния клас от училище или университет. И това не е така, защото те не са имали способността да продължат напред.

Междинното ниво вече е сериозна височина, то поражда уважение, но според учителите това е и повратна точка: достигането на ниво В1 може да бъде по-бързо и лесно в сравнение с по-нататъшната работа. Наистина високото ниво на владеене на езика изисква постоянно обучение.

Знанието на език е пътуване без окончателен краен маркер. Ето защо фокусирането върху определен брой думи, които трябва да бъдат запомнени, или ограничение във времето („научете език за три месеца“) може само да влоши задачата и да даде повърхностен резултат.

Нито един курс няма да разкрие всички аспекти на английския език; това може да стане само чрез подкрепа и задълбочаване на знанията. Да, това е работа, но може да бъде много приятно

Мит номер 7. Носителят на езика ще ви научи по-добре


Няма съмнение, че трябва да се стремите към правилното произношение и този момент не трябва да се оставя „за по-късно“. Но ако паспортът на САЩ или Великобритания е единственото предимство на учителя по английски, вие сте изложени на голям риск.

Не всички носители на езика имат педагогически опит и тъй като това е важно за класове с ученици, особено в началните етапи. В крайна сметка не е достатъчно да знаете езика – трябва да сте професионалист, да владеете съвременни техники и да знаете как да предавате знания на другите.

Станете професионалист с школа за чужди езици в Габрово

Ако от дълго време планирате да започнете да изучавате език, предлагаме да не го отлагате на заден план. Можете да учите не само в компанията на ръководства и учебни материали.

Интернет предлага огромен брой възможности за подобряване на знанията ви по английски език, например, без да излизате от дома си, можете да получавате уроци по Skype. Понякога самите ние не вярваме, че ученето с удоволствие е реално. Вижте сами!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *