fbpx

Школа за чужди езици в Лозенец

Търся си добър учител по чужд език или школа за чужди езици в Лозенец

Школа за чужди езици в Лозенец. Развиваме се онлайн и вече се преподават няколко чужди езика като Английски, Немски, Испански и Руски език.

Вижте нашите годишни програми и ценови предложения.

Даваме безплатна консултация и тест за определяне на нивото. Подходящо е както за възрастни така и за деца и ученици. Много сме гъвкави. Преподаваме на групи и индивидуално, изцяло онлайн.

Последвайте ни във Фейсбук!

Изучаването на чужд език може да бъде забавно, забавно и дори екстравагантно. Запаметяването на думи и класически учебници не винаги е най-ефективно.

Забавлявай се и учи с школа за чужди езици в Лозенец

Школа за чужди езици в Лозенец
Школа за чужди езици в Лозенец

Напредъкът не стои неподвижен и от време на време на преден план излизат нови методи за изучаване на езици, всеки от които има свои специални адепти.

Ще ви разкажем за 10 интересни метода за изучаване на чужди езици, които се използват в цял свят днес. Кой знае, може би сред тях има такъв, който е подходящ за вас?

Учене на сън


Дори Олдъс Хъксли пише за възможността за изучаване на чужди езици насън, а днес съвременните технологии правят възможно използването на тази техника на практика. Учените вярват, че насън човешкият мозък и паметта работят по специален начин и това помага да се запомни входящата аудио информация.

Трябва само да подготвите стаята, да настроите комфортна температура и влажност, да си сложите превръзка на очите и да си легнете. В този случай трябва да включите тренировъчния аудио запис в слушалките или на компютъра. В наши дни могат да се намерят специализирани приспособления за аудио и сън.

След преминаване


Ако в нашата ера на компютри, обмен на кратки съобщения и емотикони ви липсват добри стари ръкописни писма, то тази техника е за вас!

В Интернет има специален сайт за посткросинг, където са регистрирани потребители от цял ​​свят, които искат да водят кореспонденция с чужденци по обикновена поща, обменни писма и пощенски картички. Съгласете се, много е готино едновременно да упражнявате езика и да получавате съобщения от различни части на света?

Чужд език под хипноза


Този метод е донякъде подобен на ученето в сън, само че е по-разнообразен и научен. Състои се във факта, че човек под хипноза може да активира податливостта, работата на определени части на мозъка и паметта, което ще допринесе за изучаването на езика.

След влизане в състоянието на хипноза се задава определен алгоритъм, насочен към запаметяване на думи, разбиране на чужда реч или развиване на други умения. Можете да научите чужд език по този начин сами, практикувайки самохипноза или с професионален хипнотизатор.

Маратон за езикови герои


Според системата на Брайън Моран непрекъснатото и монотонно изучаване на езика през цялата година дава много по-малко резултати от интензивното изучаване в 12-седмични цикли, които се редуват с почивка от часовете. Привържениците на метода твърдят, че с този подход можете да научите повече за 12 седмици, отколкото за 12 месеца!

Това е техниката, използвана от феновете на маратона за езикови герои . Организираните групи под ръководството на куратори ежегодно посещават 12-седмичен езиков курс и това е истинска мозъчна атака – много труден и ефективен метод на преподаване. Ако не се счупите и не се откажете наполовина, тогава се уверете, че напредвате.

Учете в кухнята


Готвенето е популярно хоби днес и защо не съчетаете бизнеса с удоволствието?

Тези, които обичат да стоят до печката, които също учат чужд език, често предпочитат да търсят интересни рецепти на чужди сайтове и да ги записват в своите готварски книги, също на чужд език. Разбира се, тази практика трудно може да се нарече универсална, но помага за значително попълване на речника и потапяне в езиковата среда.

Между другото, курсовете в чужбина са много популярни, където можете едновременно да изучавате чужд език и да разбирате кулинарни тайни.

Сам със себе си чрез школа за чужди езици в Лозенец


Ако някой си говори в чата, това изобщо не означава, че нещо не е наред с него. Може би той просто учи чужд език!

Езиковата практика не означава непременно комуникация с носители на езика (въпреки че този метод е един от най-ефективните). Можете да практикувате в прекрасна изолация, ако просто няма с кого да говорите, ако сте интроверт или се страхувате от езиковата бариера. Основното е, че всъщност казвате нещо на чужд език.

Можете да „играете“ монолози или диалози, като любимите си филми или токшоута. В същото време се опитайте да говорите възможно най-много, да се възползвате максимално от речника си и, ако е възможно, имитирайте речта на носители на езика. Ако срещнете затруднения, например, не знаете как да кажете нещо, запомнете това и след това работете по желаната тема.

Езици чрез рисуване


Тази техника се основава на запаметяване на информация и се нарича още „емоционално рисуване“. Когато човек рисува, той използва мускулна, визуална и емоционална памет. Като свързвате нови думи на чужд език с определени изображения, можете да ги запомните много по-бързо.

Авторите на методологията съветват да се съсредоточат върху значението на чуждата дума, която трябва да се научи, и да нарисуват образ. Поради творческия компонент на този процес, думите се запомнят по-добре, отколкото при разглеждане на готови илюстрации за думи в учебниците. Между другото, артистичните таланти изобщо не са важни за това.

Сърфиране в Instagram


Instagram отдавна не е социална мрежа, в която се публикуват само снимки. Има много блогове на известни и не толкова хора от цял ​​свят, които са интересни не само за гледане, но и за четене.

Използвайте търсене на хаштаг или геолокация, за да намерите носители на езика, който изучавате. Разглеждайте блогове и публикации, четете и се опитвайте да ги разберете, ще бъде чудесна практика във възприемането на писмения жив (не академично сух) език.

Между другото, функцията Instagram за бърз превод на текстове ще ви бъде отлична помощ: ако попаднете на неразбираема дума, веднага научихте нейното значение!

Метод 1500 думи и 200 израза


Този метод на изучаване на чужди езици, разработен за английския език от Ерик Гънемарк, непрекъснато се усъвършенства и набира нови последователи.

Авторът на техниката твърди, че за да се знае всеки език, достатъчно е да се запознаете с елементарната му граматика, да научите 1500 основни думи и 200 израза.

Според неговата теория това количество знания е достатъчно за ежедневното общуване на чужд език на ежедневно ниво. Учебникът на Gunnemark е помогнал на хиляди хора да научат английски и днес, използвайки неговата методология, учебниците са съставени за изучаване на голямо разнообразие от езици.

Заявления за обучение на реч на чужд език


Порталът BusinessInsider отбелязва особената значимост и полезност на мобилните приложения, насочени към обучение на реч на чужд език. Именно тези приложения дават практиката, която понякога е най-трудна за получаване, и помагат на възрастните и учениците да преодолеят най-често срещаните езикови бариери.

Много популярно е приложението Babbel , в което можете да практикувате диалог, да получите оценка на речта си и да анализирате допуснатите грешки.

Най-модерните технологии за разпознаване на реч доближават приложението възможно най-много до реална комуникация на живо, поради което Babbel е най-изтегляното езиково приложение в света!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *