fbpx

Школа за чужди езици в Пловдив

Търся си добър учител по чужд език или школа за чужди езици в Пловдив

Школа за чужди езици в Пловдив. Развиваме се онлайн и вече се преподават няколко чужди езика като Английски, Немски, Испански и Руски език.

Вижте нашите годишни програми и ценови предложения.

Даваме безплатна консултация и тест за определяне на нивото. Подходящо е както за възрастни така и за деца и ученици. Много сме гъвкави. Преподаваме на групи и индивидуално, изцяло онлайн.

Последвайте ни във фейсбук!

Как бързо да научите чужд език с школа за чужди езици в Пловдив, ако сте над 40?


Възможно ли е да научите нов език, ако вече сте преминали „училищната си възраст“? И възможно ли е да направите това бързо, без да разтягате процеса в продължение на много години в езикова гимназия?


Има много статии и уроци, написани за това как да научите нов език. След като ги прочетете, вие получавате нещо подобно в главата си: трябва да отидете на добри курсове, да купите доказани учебни ръководства, да имате предвид термините „мотивация“, „саморазвитие“, „цел“ и „краен срок“, да изтеглите няколко приложения на телефона си и да се присъедините към кое – всяко езиково предизвикателство в социалните мрежи.

Това е направено! Но на практика по някаква причина това не е достатъчно, дори ако всичко е в ред с вашите цели и мотивация. И ако наистина имате нужда от нов език, например за работа или във връзка с преместване в друга държава.

Опитът на школа за чужди езици в Пловдив

Сред моите ученици имаше студенти, бизнесмени, родители, чиито деца заминаха да учат в чужбина. Разбрах: без значение на колко години сте, това не е пречка за изучаването на нов език. Няма значение каква е целта – да провеждате бизнес преговори или да можете да поддържате малки разговори в чужбина.

Нито възрастта, нито целта, нито наличието или отсъствието на „суперсили“ за изучаване на езици не определят бъдещия ви успех. Предлагам 7 съвета, които ще ви помогнат да научите всеки европейски език бързо и ефективно на всяка възраст.

Вяра в самите себе си!

  1. Не забравяйте, че можете (да можете) да говорите чужд език още в първия урок. Не е нужно да бъдете дете чудо, за да направите това. Всичко, от което се нуждаете, е химикал и хартия. След първия урок ще можете да кажете на непознат досега език как се казвате, на колко години сте, какво правите, какво е вашето хоби, какъв вкус има кафето в чашата ви, защо сте решили да научите езика и какви са плановете ви за утре.

Необходимо е важно условие: учител, който безусловно вярва във вас и превежда това отношение към вас

Какво трябва да направя? Слушайте и автоматично повтаряйте тези фрази за учителя. Запишете ги по всякакъв удобен начин, дори ако това означава записване на думи с руски букви.

Какво се случва в мозъка в този момент?

Въз основа на случващото се той „вижда“, че целта е лесно постижима, че вече знаете как, умеете и говорите чужд език. Това елиминира всички негативни мисли, с които сме свикнали: „Няма да успея“, „Много е трудно и дълго“, „Имам дълги години упорита работа“, „Отново тази граматика, фонетика, склонения и хармонизация“.

Разбира се, трябва да овладеете всичко това, но няма да се налага да запомняте скучни таблици от учебника. Тези знания ще бъдат вплетени в оживен, вълнуващ процес и вие ще приложите придобитите езикови умения на практика веднага, а не в неясното бъдеще, „когато овладя езика достатъчно добре, за да не направя нито една грешка в речта си“.

Това ви позволява да преодолеете най-важния проблем – езиковата бариера. Но за да работи всичко това, е необходимо условие: учител, който безусловно вярва във вас и дори не допуска мисълта, че няма да можете да овладеете нов език, не се съмнява във вашия успех. И кой излъчва това отношение към вас.

Ученето на „красиво“ е много по-интересно от запаметяването на училищни клишета като „Лондон е столицата на Великобритания“

Книга която ви вдъхновява и харесва

  1. Купете оригинална книга от любимия си писател и я поставете до учебника си на първо ниво. Представете си в съзнанието си, че вече сте постигнали целта си – владеете езика. И отворете книгата за всяка страница. С изненада ще откриете, че на всяка страница има поне няколко познати думи.

Пусть даже это будет лишь 1% от общего количества текста, например, слова I, We, Voyage, End, Simple, Coffee, Morality, Life (если мы говорим об английском языке). Или 5%. Или 10%. Этого минимума достаточно, чтобы сформировался мощный психологический заряд уверенности в себе.

Днес се продават огромен брой книги по метода на коментираното четене. Например, до абзац на чужд текст е неговият точен превод, или преведените думи се вмъкват директно в текста. Това ви позволява да четете дори Оскар Уайлд в оригинала, без да прекарате няколко години в езикова гимназия преди това.

Ще откриете невероятната красота на чуждия език, който и да изберете. И това изгражда мотивация. В крайна сметка ученето „красиво“ е много по-интересно от запаметяването на училищни клишета като „Лондон е столицата на Великобритания“ (който дори произнася тези фрази в реалния живот, само ако не обяснява на децата основите на географията?)

Как бързо да научите чужд език, ако сте над 40

  1. Забравете, че ще са необходими много години, за да научите език. Три месеца са достатъчни. Мнозина са спрени от мисълта, че ще отнеме много време, за да достигнат плавно ниво на владеене на езика. Колко години ще отнеме? Осъзнаването на количеството време, което ще трябва да бъде отделено за овладяване на всички нива, за да се откаже, често се отказва.

От опита на работа с ученици разбрах, че три месеца са достатъчни за овладяване на основното ниво. След това ще можете да проведете разговор на ежедневни теми, да разберете същността на дискутираните въпроси от 80% и да можете да изразите мислите си с прости фрази.

Интензивност на обучението

Ако в бъдеще езикът е необходим за професионална дейност, можете да планирате още три месеца и да увеличите интензивността на класовете, като приведете нивото в съответствие със задачата. Освен ако не планирате да станете симултант или да говорите за химичните свойства на асфалта, това няма да ви отнеме много години.

Потапянето в езиковата среда е печеливша. Дори и не за 3 месеца, а за 3 дни

Изучаването на езици е процес, а не резултат. Можете да научите руски език безкрайно, но много думи и фрази никога няма да ви бъдат полезни в ежедневието.

Ограничаващи вярвания

  1. Спрете да слушате хора, които ви убеждават в трудността да научите нов език. Изобщо не обсъждайте тази тема с тях. Всички онези „На твоята възраст? Ами, добре … „,“ Откъде ще намерите време за това? „,“ Има онлайн преводачи, защо се измъчвате „,“ Добрите курсове са много скъпи „само ще ви объркат и ще ви лишат от самочувствие.

Вместо това включете във вашия социален кръг хора, за които владеенето на 2-5 езика е норма и за които не е ясно как изобщо можете да зададете въпроса „Мога ли?“ Можеш. Необходимо е само леко да се коригират настройките на личните вярвания и влиянието на социалния кръг. Дори да сте живели цял живот в среда, която изобщо не предполага познаване на няколко или дори един чужд език.

Пътувайте в чужбина

  1. Купете самолетни билети за страната, чийто език искате да научите. Потапянето в езиковата среда е печеливша. Дори това гмуркане да не е за три месеца, а за три дни. Пътувайте до друга държава за уикенда, като вземете петък или понеделник. Срещайте се с чужденци, разговаряйте с тях по всяка тема. Чувствайте се свободни да ги предупредите, че докато знаете езика на основно ниво, повечето с радост ще обърнат внимание на човек, който иска да научи техния език и все пак просто да общува.

Намерете си учител, който Ви вдъхновява и мотивира

  1. Намерете добър учител. Но за да го намерите, трябва да започнете да търсите. Нито по-късно, нито „когато условията са подходящи“. Никога няма да има подходящи условия – винаги ще има нещо, което „пречи“. Попитайте приятели и познати, посетете пробни (и най-често безплатни) класове. Сравнете различните учители и изберете този, с когото ви е удобно и който вярва във вас.
  2. Не забравяйте, че изучаването на език трябва да е забавно, а не тежък труд. Тогава ще бъде много по-лесно и по-интересно да се учи. Например, ако сте блогър и искате да споделите таланта си с чужда аудитория в бъдеще, вземете за правило да пишете няколко фрази на нов език в началото на всяка публикация. Забравете за перфекционизма, нека бъде прост и кратък.

Работете по план и имайте цел

Можете да прочетете инструкциите за стоки на чужд език, можете да включите филми, музика или програми на заден план на езика, който сте решили да научите.

Дори и да не изглежда да разбирате нито дума, направете го. Основното е, че темата е интересна за вас. Изкуство, спорт, риболов, кръстосани шевове – изберете тема, която е близо до вас, която ви харесва. Дори на заден план ще работи – мозъкът ще запомни информацията, а вие самите няма да забележите как нови думи и изрази се появяват във вашия речник.

Изучаването на език трябва да бъде приятен процес, релаксация, а не работа. Овладяването на нов език ще ви позволи да откривате и използвате нови възможности, да изучавате други манталитети, да пътувате в нов формат и да приемате от други култури това, което със сигурност ще ви хареса и ще украсява познатата реалност.

И в същото време можете да запознаете света със себе си, с това, което искате да разкажете за себе си. И това е достойна цел, нали?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *