fbpx

Школа за чужди езици във Велико Търново

Търся добър учител по чужд език или школа за чужди езици във Велико Търново

Школа за чужди езици във Велико Търново. Развиваме се онлайн и вече се преподават няколко чужди езика като Английски, Немски, Испански и Руски език.

Вижте нашите годишни програми и ценови предложения.

Даваме безплатна консултация и тест за определяне на нивото. Подходящо е както за възрастни така и за деца и ученици. Много сме гъвкави. Преподаваме на групи и индивидуално, изцяло онлайн.

Трудно ли е да запомните нови думи?

Школа за чужди езици във Велико Търново
Школа за чужди езици във Велико Търново


Всички хора, ученици, изучаващи чужди езици, са изправени пред проблема със запаметяването на думи.
Изглежда, че да започнеш да учиш език е по-трудно, отколкото да го усъвършенстваш, тъй като има толкова много неща, които трябва да се научат.

Но мисля, че е много по-трудно да се попълни речникът с високо ниво на знания, а не да се живее в държава, където те говорят езика, който изучавате.

След като напишете достатъчен набор от активен речник, който е достатъчен за общуване като цяло по която и да е тема, новите думи едва ли остават в паметта и ако го направят, тогава не за дълго, защото защо да използвате нещо ново, ако има доста добри, стари и мили, познати изрази.

Искам да споделя моя опит в запаметяването на нови думи.

Но преди да пристъпя към описанието на конкретни методи, искам да кажа, че това ще бъде по-механична работа, която трябва да се извършва систематично, по график, грубо казано, в противен случай няма да видите резултатите.

Така …..

1) Вземете за правило да отделяте време за малко обучение по памет всеки ден, а също така не забравяйте да не се опитвате да научите колкото се може повече думи.

Запазете интереса

2) Изберете конкретна тема, за която можете да намерите нова и интересна информация на английски език. Темата може да е произволна, но е препоръчително да я следвате и все пак да научавате нова информация, без да превключвате към нещо друго.

3) Изберете само модерни статии, блогове, списания, филми, видеоклипове и др. На английски език, тъй като комуникацията изисква оживен говорим език.

4) След като прочетете статия или гледате видео, изберете определен брой думи, които изглеждат най-интересни и полезни.

Изберете най-добрата Школа за чужди езици във Велико Търново

5) Напишете тези думи в тетрадка, на лист хартия или поотделно всяка дума на цветен стикер, можете също да използвате различни програми за запаметяване на думи.

6) А сега най-важното. Трябва да използвате тези думи в речта – устна или писмена, колкото е възможно по-често, буквално се насилвайки.

7) Намерете възможно най-много примери за изречения с тази дума (фраза), за да видите как можете да използвате нова лексика в контекста, дали са необходими някакви предлози и т.н. След това съставете вашите примери по аналогия.

8) Ако е възможно, трябва да повтаряте всеки нов речник всеки ден, докато не разберете, че вече не е необходимо да го повтаряте, тъй като всичко се помни перфектно. След това повтаряйте информацията през ден, на всеки три дни, през седмица.

Най-добрите цени са при нас – школа за чужди езици във Велико Търново

При такова методично повторение на информацията и допълнителна практика информацията ще бъде запомнена завинаги (или за много, много дълго време).

Ако посещавате уроци по английски, това улеснява запомнянето на нови думи, тъй като докато обсъждате прочетеното, трябва да произнасите нова лексика. Най-добре е да запишете всички необходими фрази и думи на лист хартия и по време на урока се опитайте да ги използвате целенасочено в различни ситуации.

По-добре е, когато учителят знае целия списък от думи, които трябва да се консолидират с ученика, тъй като той може да подготви най-подходящите ситуации за консолидиране на желания речник.

Попълването на речника е отчасти автоматична работа на нашата памет, но в много отношения ние сами можем да повлияем на този процес, принуждавайки мозъка да работи в тази посока целенасочено.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *